Nettstudier til høsten?

Denne høsten tilbyr FOLK-bibelskole to nettkurs: «Forstå bibelen« og «Gjenreisning i Kristus«.

Som deltaker i en nettklasse følger du et opplegg sammen med andre medelever. I klasserommet finner du lydforelesninger, og kursopplegget inneholder individuelle flervalgsoppgaver og caser som løses i diskusjonsforum. Utover det som skjer på nettet inneholder kursene en tekstbok som vil være kjerneundervisningen i kurset.

Gjenreising

Kurset Gjenreisning i Kristus er et av flere kurs som har blitt utformet de siste årene. Bibellærer Norleif Askeland så muligheten for å bruke det tekniske og pedagogiske rammeverket i bibelskolen. Dette for å realisere drømmen om å gi videre en undervisning som har betydd mye for han.

– Mye av undervisningen rundt gjenreising, eller gjenopprettelse, handler om menneskets individuelle gjenreising. Dette er jo viktig, men det blir så mye herligere når man kan se det hele i et større perspektiv. Det er når vi skjønner at Gud har en drøm som omfatter hver enkelt og hele universet samtidig, at det virkelig begynner å bli gøy. Det er når vi ser oss selv i det store bildet at vi begynner å skjønne hva det egentlig dreier seg om, forteller Norleif Askeland.

Caser gir mange vinklinger

35 studenter, fordelt på to kurs, har så langt fullført kurset. – Jeg blir veldig tilfreds av å se at mennesker begynner å gripe Ordet og begynner å lese Bibelen med fornyet iver fordi de har begynt å se tingene ut fra nyere og større perspektiv, fortsetter Norleif.

Ny giv i bibellesningen

To av dem som har deltatt, er Lilian og Jarl Gaute Vartdal i Egersund. De har fått en ny giv i bibellesningen og det å fungere sammen som ektepar for Jesus etter kurset.

– Gjenreisningskurset har vært helt fantastisk! Å ta kurset sammen som ektepar gjorde at vi daglig fikk diskutere problemstillingene som oppgavene gav oss. Litt etter litt fikk vi en forståelse hva Guds gjenreisningsplan handler om og hva han holder på å fullføre i denne tiden, forteller Jarl Gaute.

Les mer om kurstilbudene på www.folkbibelskole.no

Tekst: Arne Olav Røe og Håvard Kjøllesdal