Kort rapport fra Juniorleiren 2016

20160416_154655000_iOS_R01Jeg sitter sammen med et lite knippe av entusiastiske deltakere fra Juniorleiren-2016 på Brandøy. På spørsmål om hvorfor de deltar på leiren så sitter svarene løst hos de fleste: ”Jesus! Eg synest det e godt å læra om Jesu kjærleik til oss menneskje. Ja, og så e da mykje enklare når leiarane bruka bilde og drama når dei fortel. Eg lika best nå me får snakka saman ein og ein. Og så treffe eg så mange vener her. Ja, er kjenne nesten alle samen frå før. Da gjer ikkje eg, men eg har fått minst fem eller ti vener allereie!”

Det er lett å bli smittet av deres iver og glede her vi sitter sammen. Noen kaster seg på med å svare før den andre er ferdig. En annen pirker meg på skulderen og sier ”Jesus har gjort da slik at ikkje e redd. Eg føle ein fred inni meg liksom. Eg trur at Jesus forstår meg, eg slappe av.” Vi blir brått avbrutt av et nytt svar: ”Ja, og eg trur at kristne vener e flinke å ta vare på kvarandre. Da trur eg og! Ja, da e viktig med kristne vener! Når eg e på Lys & Salt treffe eg vener heilt i frå Oslo til Bømlo!”

Det er snart ikke mer plass på lappen min, men et siste avrundede spørsmål får vi plass til: ”Skal dere på Lys & Salt i år da? Klart me ska! Me reise der kvart år på ferie. Eg veit ikkje, men eg trur da – håpa da – nesten alle venene mine skal der. Ja, og du – du kjem til å treffa mange nye òg! Jesus ska me læra meir om óg.” Nå klarer de ikke sitte i ro lenger. Et lite ”tusen takk skal dere ha” – og de spretter opp og løper inn til Lunsj.

Jeg sitter alene en kort stund og nyter tanken; ”Jesus, dette er en ny generasjon gutter og jenter som skal spre ut av din herlighet – og de lever allerede i det i dag! – Halleluja!