Nyhetsbrev fra Tone og Noralv Askeland

Massebryllup
Massebryllup

Oktober har vært en spesiell måned med tanke på nødhjelpen vi har formidlet til mange vanskeligstilte familier i Manila. 3549 familier har fått hjelp til å overvinne vanskene som flommen førte med seg. Vi går nå over fra nødhjelp til mer langsiktig oppbygging. Vi har mellom annet vært i møte med ordfører for å finne nye tomter til de som bodde vanskeligst til langs elven i Cavite.

Vi har også hatt gleden av å arrangere massebryllup for ti par i Cavite. De er så takknemlige for hjelpen til å gifte seg og det er veldig spesielt for de som er så fattige å bli viet i så fine kjoler. Takk til brudesalongen i Sunnhordland! Vet ikke om det er en sammenheng, men antall fødende på fødeklinikken øker fra måned til måned og passerer 60 i oktober.

I dag fikk vi ny forespørsel fra en Mangyan landsby om å hjelpe et underernært barn der mor har vært syk i lengre tid. De er så oppmuntret av de barna som allerede har fått hjelp og blitt tilbakeført til foreldrene.

ElisabetCelineOddbjørn
Elisabet, Celine og Oddbjørn

Ellers er treningen i gang på Core, der Oddbjørn og Elisabet Aasen gjør en fantastisk innsats. Språktreningen som Oddbjørn leder gir allerede store resultater og Elisabet har gått inn i husmorrollen på senteret på en veldig god måte. Studentene stortrives og er veldig glade i Oddbjørn og Elisabet.

ViPassesPaa
Vi passes godt på av politi både i feltuniform og i sivilt

Vi feirer 5-års jubileum for MWBPI denne måneden. Her på Filippinene får en ikke passere slike merkedager i stillhet, så vi har stor fest i Cavite med sponsorbarna og mange andre som får hjelp gjennom arbeidet. Sist helg hadde vi stor takkefest sammen med alle som får hjelp gjennom MWBPI i Cotabato. Joel og Elvie fikk sammen med oss oppleve at mer enn 1000 mennesker kom sammen søndag fra ulik bakgrunn for å gi takk til Jesus Kristus.

Takk til alle dere som står sammen med oss i å formidle Guds kjærlighet til så mange mennesker dag for dag.